Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tuinkruiden-kaasfondue

Tuinkruiden-kaasfondue

Tuinkruiden-kaasfondue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 400 ml droge witte wijn
  • 800 g Beemster jongbelegen of Goudse jongbelegen kaas, geraspt
  • 1 eetl. maïzena
  • 1 eetl. jenever of gin
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 2 eetl. groene pesto
  • stokbroodfonduepan en rechaud
Voorbereiden
Wrijf de fonduepan of andere pan met dikke bodem in met de snijkant van de knoflook. Verwarm de wijn zonder te koken.
Bereiden
Voeg tijdens goed roeren in gedeelten de kaas toe zodat deze goed kan smelten. Meng de maïzena met de jenever of gin en bind de kaasmassa er al roerend mee. Voeg peper, peterselie, bieslook en pesto toe. Serveer de fondue met het stokbrood.
Variatie
Serveer er rauwe groenten bij zoals stukjes bleekselderij, wortelbolletjes, radijsjes en blokjes courgette. Of maak de fondue Provençaals door er gehakte tijm, rozemarijn en oregano aan toe te voegen.

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
3 g
vet
66 g
Kcal
870