Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Turks gehakt met frisse salade

Turks gehakt met frisse salade

Turks gehakt met frisse salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor het gehakt:
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf chilipeper
  • 1 ei, losgeklopt
  • voor de salade:
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 5 trostomaten, in blokjes
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 1 bosje munt, grof gehakt
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
Bereiden
Kneed het gehakt goed door met de andere ingrediënten en voeg een flinke snuf zout toe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en duw het gehakt er gelijkmatig in zodat een grote gehaktbal ontstaat. Bak een paar minuten op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag. Leg een deksel of bord op de pan en laat het gehakt in circa 15 minuten gaar worden. Meng intussen de ingrediënten voor de salade en laat op kamertemperatuur op smaak komen. Keer het gehakt om met behulp van het bord (kijk uit voor uitlopend vocht, doe dit niet boven het fornuis) en laat op de andere kant weer in de pan glijden. Bak nog enkele minuten op een hoge stand. Snijd het gehakt in punten en serveer met de salade. Lekker met knapperig Turks brood of stokbrood en aioli.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
7 g
vet
35 g
Kcal
475