Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Turkse pizza

Turkse pizza

Turkse pizza product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g bloem
  • 1 theel. gedroogde gist (zakje)
  • 5-6 eetl. lauwe melk (Melkan)
  • 2 eieren, geklutst
  • zout
  • 1/2 eetl. suiker
  • 4-5 eetl. gesmolten boter
  • voor de vulling:
  • 500 g rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 eetl. paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 6 eetl. tomatenketchup
  • 1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje)
  • 150 g feta of roomkaas, verkruimeld
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 bakplaten, ingevet
Voorbereiden
Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe hierin de gist, 5 eet­lepels melk, eieren, zout, suiker en gesmolten boter. Kneed hiervan een soepel deeg. (Voeg eventueel iets meer melk toe). Verdeel het deeg in bolletjes zo groot als een ei en laat deze 10 minuten rijzen onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het gehakt met de ui in 2 eetlepels olie rul. Voeg paprikapoeder en zout en peper toe. Laat iets afkoelen.
Bereiden
Rol de bolletjes deeg uit tot dunne lappen van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de pizzabodems over de bakplaten. Bestrijk ze met tomatenketchup en verdeel hierover het rulle gehaktmengsel. Laat dit nog 10 minuten rijzen. Leg de tomaatjes, met de snijkant naar boven en de feta erop. Sprenkel de rest van de olijfolie erover en bak de pizza's in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze bestrooid met peterselie.
Variatie
Maak er een vegetarische pizza van: vervang het gehakt door paprikamix: blokjes rode, groene en gele paprika.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
100 g
vet
59 g
Kcal
1130