Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uienbeignets met muntdip

Uienbeignets met muntdip

Uienbeignets met muntdip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 gram uien (rood, wit of geel), in smalle ringen
  • olie om te frituren
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kurkuma of
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • voor de muntdip:
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • 300 milliliter Griekse yoghurt of kwark
  • keukenpapier
Bereiden
Schep de uienringen in een vergiet, bestrooi met 1 theelepel zout en schud dit erdoor. Laat circa 15 minuten staan. Meng de ingrediënten voor de muntdip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart. Spoel de uienringen af en druk het overtollige vocht eruit. Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng de uien in een kom met de koriander, komijn, kurkuma, rode peper en bakmeel. Vorm er 12-15 ronde beignets (ter grootte van een golfbal) van. Frituur deze in porties van 4-5 stuks goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm. Serveer met de muntdip en eventueel met partjes citroen.
Variatie
Naast beignets is het ook heel lekker om zelf gefrituurde uienringen te maken (zie foto op pagina 45). Wentel de ringen van 2 uien eerst door 1 losgeklopt eiwit en daarna door 4 eetlepels bloem, zout en peper. Frituur de uienringen in olie van 180°C in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
33 g
vet
23 g
Kcal
380