1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uienjam met gember

Uienjam met gember

Uienjam met gember product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olie
  • 500 g zoete uien, in halve ringen
  • 2 eetl. honing
  • 1 gemberwortel (2 cm ), geschild en geraspt
  • mespunt korianderpoeder (ketoembar)
  • mespunt citroengras (serehpoeder)
  • mespunt galangawortel (laos)
  • sap en rasp van 1/2 sinaasappel
  • 3 eetl. sinaasappelmarmelade
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de uiringen al roerende op middelhoge stand circa 8 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Voeg de honing, gember, specerijen, sinaas-appelsap en -rasp en marmelade toe. Laat met het deksel op de pan op lage stand sudderen tot het vocht stroperig is. Maak eventueel nog zoeter met wat honing. Laat de jam in een pot afkoelen.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie