Uiensoep met kaascroutons - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met kaascroutons

Uiensoep met kaascroutons

Uiensoep met kaascroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 500 gram uien in ringen
  • 1 theelepel suiker
  • 50 milliliter witte wijn
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd
  • 1 klein stockbrood in schuine plakken van 1,5 cm
  • 100 gram geraspte Gruyère of belegen kaas
  • 4 ovenvaste soepkommen
Bereiden
Verhit de boter maar laat deze niet verkleuren. Schep de ui erdoor en laat met de deksel op de pan op halve stand 15 minuten garen. Schep de suiker erdoor. Voeg de wijn toe, laat deze iets verdampen en laat de uien goudbruin kleuren. Giet de bouillon erbij, voeg de tijm toe en kook zachtjes met deksel 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de ovengrill. Rooster de stokbroodplakjes lichtbruin. Verdeel de soep over de kommen. Leg de broodplakjes op de soep. Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
43 g
vet
21 g
Kcal
440