In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met kaaskrokantje

Uiensoep met kaaskrokantje

Uiensoep met kaaskrokantje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram uien in vieren, flinterdun gesneden
  • theelepel (bruine) suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 600 milliliter hete runderbouillon (van 1 tablet)
  • 2 jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn alleen de naaldjes
  • 100 gram oude kaas geraspt
Voorbereiden
bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de olie in een hoge pan en karamelliseer de uien met de suiker in circa 10 minuten lichtbruin op een lage stand. Doe het deksel op de pan en smoor de uien nog 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg de bloem toe en roer dit goed door. Giet de hete bouillon erbij en voeg de jeneverbessen, kruidnagel, laurier en tijm toe. Laat de soep met het deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes koken. Verwijder daarna de jeneverbessen, kruidnagel en laurierblaadjes. Maak ondertussen de kaaskrokantjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng ze met de kaas. Verdeel de kaas in kleine bergjes op de bakplaat en maal er wat peper over. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bergjes. Smelt de kaas in circa 5 minuten in de oven en laat buiten de oven op de bakplaat afkoelen tot de kaas krokant is. Breng de soep op smaak met peper en giet in kleine glaasjes of kommetjes. Serveer met de kaaskrokantjes.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
9 g
vet
12 g
Kcal
175