Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 grote uien, in ringen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 800 milliliter kippen- of vleesbouillon
  • 200 milliliter slagroom, lobbig geklopt
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 4 ovenvaste soepkommen
Bereiden
Smelt de boter en leg de uienringen erin. Bestrooi met 1 theelepel kerriepoeder en fruit totdat de ui goudgeel is. Schep regelmatig om. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C of verwarm de ovengrill. Schep de soep in de kommen en verdeel de slagroom erover. Bestrooi met de rest van de kerriepoeder en de amandelen. Zet de soep in de oven en laat iets kleuren.
Variatie
• Neem crème fraîche in plaats van slagroom. • Vervang 100 ml van de bouillon door droge sherry.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
10 g
vet
32 g
Kcal
345