1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie of 50 g boter
  • 4 uien, in smalle ringen
  • versgemalen peper
  • 8 dl kruidenbouillon of groentebouillon (van tablet of uit pot)
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 1/2 eetl. kerriepoeder
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of zet de grill aan.
Bereiden
Verhit de olijfolie of boter en fruit hierin de uien 5 minuten. Schep ze regelmatig om en voeg peper naar smaak toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Klop de crème fraîche los met de kerriepoeder. Schep de soep in ovenvaste soepkommen, verdeel de room erover en laat ze in de oven of onder de grill iets kleuren.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie