Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie of 50 g boter
  • 4 uien, in smalle ringen
  • versgemalen peper
  • 8 dl kruidenbouillon of groentebouillon (van tablet of uit pot)
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 1/2 eetl. kerriepoeder
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of zet de grill aan.
Bereiden
Verhit de olijfolie of boter en fruit hierin de uien 5 minuten. Schep ze regelmatig om en voeg peper naar smaak toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Klop de crème fraîche los met de kerriepoeder. Schep de soep in ovenvaste soepkommen, verdeel de room erover en laat ze in de oven of onder de grill iets kleuren.