In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom

Uiensoep met kerrieroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie of 50 g boter
  • 4 uien, in smalle ringen
  • versgemalen peper
  • 8 dl kruidenbouillon of groentebouillon (van tablet of uit pot)
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 1/2 eetl. kerriepoeder
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of zet de grill aan.
Bereiden
Verhit de olijfolie of boter en fruit hierin de uien 5 minuten. Schep ze regelmatig om en voeg peper naar smaak toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Klop de crème fraîche los met de kerriepoeder. Schep de soep in ovenvaste soepkommen, verdeel de room erover en laat ze in de oven of onder de grill iets kleuren.