1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uiensoep met salami en oude kaas

Uiensoep met salami en oude kaas

Uiensoep met salami en oude kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 3 grote uien, grof gesnipperd
  • 1 rode of groene paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 gram salami, in reepjes
  • 900 milliliter vleesbouillon
  • 100 milliliter koffieroom
  • 100 gram oude kaas, in miniblokjes of grof geraspt
Bereiden
Verhit de boter en fruit hierin de uiensnippers en paprikablokjes. Laat niet bruin worden. Pers de knoflook erboven en bestrooi met de bloem. Schep de salami erdoor en giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Kook de soep zachtjes 8-10 minuten. Roer daarna de koffieroom en kaas erdoor.
Variatie
• Gebruik ook eens rode uien. • Voeg een klein scheutje rode wijn toe aan de soep.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie