Uienspread - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uienspread

Uienspread

Uienspread product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g rode uien of witte uien of gele uien
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 1 eetl. honing
  • mespunt kaneel
  • 200 ml appelsap
  • 50 g blanke rozijnen
Bereiden
Schil en snijd de uien in dunne ringen of snipper ze fijn. Verwarm de olie in een grote pan met zware bodem en fruit de uien met een snufje zout al roerende 5 à 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat met het deksel op de pan op lage stand een uurtje zachtjes stoven. Neem het deksel van de pan en laat het vocht nog eens 15 minuten zachtjes inkoken of zolang nodig is tot de uienspread kleverig en mooi bruin is.  

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
22 g
vet
15 g
Kcal
230