Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uitlaatkoekjes

Uitlaatkoekjes

Uitlaatkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g boter
  • 100 g spekblokjes
  • 200 g bloem
  • 200 g volle kwark of crème fraîche (Melkan)
  • 1 ei
  • 1/2 appel, geschild en in kleine blokjes
  • 2 eetl. geraspte kaas
  • snufje zout
  • 2 eetl. suiker
  • bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg de spekblokjes toe. Bak de spekjes krokant en schep ze uit de pan. Bewaar het vet. Verwarm de oven voor op 170°C.
Bereiden
Zeef de bloem boven een kom. Doe er vervolgens de kwark, het ei en 3 eetlepels spekvet bij. Roer eerst met een lepel alles goed door elkaar en kneed vervolgens verder met de hand. Laat het deeg even rusten. Voeg appel, kaas, spek en zout en suiker bij het deeg en kneed alles. Het deeg moet er enigszins plakkerig uitzien, maar niet echt aan de handen blijven plakken. Voeg als het deeg te massief is iets meer kwark of crème fraîche toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg met behulp van twee theelepels in bolletjes op het bakblik. De bolletjesvorm kan het best gemaakt worden door eerst twee bolletjes naast elkaar te leggen. Maak vervolgens tussen de twee bolletjes een 5 cm lange lijn van deeg met aan het eind daarvan weer twee bolletjes deeg. Bak de koekjes in 35 minuten in het midden van de oven. Haal de koekjes als ze klaar zijn uit de oven en laat ze afkoelen.Voor 10 stuks

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
18 g
vet
12 g
Kcal
210