1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Uitlaatkoekjes

Uitlaatkoekjes

Uitlaatkoekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g boter
  • 100 g spekblokjes
  • 200 g bloem
  • 200 g volle kwark of crème fraîche (Melkan)
  • 1 ei
  • 1/2 appel, geschild en in kleine blokjes
  • 2 eetl. geraspte kaas
  • snufje zout
  • 2 eetl. suiker
  • bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg de spekblokjes toe. Bak de spekjes krokant en schep ze uit de pan. Bewaar het vet. Verwarm de oven voor op 170°C.
Bereiden
Zeef de bloem boven een kom. Doe er vervolgens de kwark, het ei en 3 eetlepels spekvet bij. Roer eerst met een lepel alles goed door elkaar en kneed vervolgens verder met de hand. Laat het deeg even rusten. Voeg appel, kaas, spek en zout en suiker bij het deeg en kneed alles. Het deeg moet er enigszins plakkerig uitzien, maar niet echt aan de handen blijven plakken. Voeg als het deeg te massief is iets meer kwark of crème fraîche toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg met behulp van twee theelepels in bolletjes op het bakblik. De bolletjesvorm kan het best gemaakt worden door eerst twee bolletjes naast elkaar te leggen. Maak vervolgens tussen de twee bolletjes een 5 cm lange lijn van deeg met aan het eind daarvan weer twee bolletjes deeg. Bak de koekjes in 35 minuten in het midden van de oven. Haal de koekjes als ze klaar zijn uit de oven en laat ze afkoelen.Voor 10 stuks
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 210
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie