Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Valenciaanse ribkarbonade

Valenciaanse ribkarbonade

Valenciaanse ribkarbonade product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 ribkarbonades
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of mespuntje gedroogd
  • 100 ml witte wijn (Spaanse Chardonnay)
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 sinaasappel in plakken
Voorbereiden
Wrijf de karbonades in met knoflook. Bestrooi ze met zout, peper en rozemarijn. Leg ze naast elkaar in een schaal. Giet de wijn en het sinaasappelsap erover en mari­neer het vlees 15 minuten.
Bereiden
Haal het vlees uit de marinade en dep het iets droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie, bak de karbonades aan beide kanten lichtbruin en gaar ze in 5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en houd ze even warm. Laat het mengsel van sinaasappelsap en wijn inkoken tot 1/3. Serveer de saus bij de karbonades en garneer met plakken sinaasappel.
Variatie
Vervang de ribkarbonades door ongepaneerde kalfsschnitzels en bak ze iets korter.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
9 g
vet
22 g
Kcal
350