Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanille-citroentaartjes

Vanille-citroentaartjes

Vanille-citroentaartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 5 eidooiers, losgeklopt
  • 1 theel. maïzena
  • 200 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 1/2 citroen (geraspte schil)
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • bloem
  • poedersuiker4 lage taartvormpjes, 10 cm ∅
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het door de eidooiers. Roer de maïzena door 2 eetlepels slagroom. Voeg de rest van de slagroom, suiker en citroenrasp aan het dooiermengsel toe. Roer de aangelengde maïzena erdoor en verwarm op halve stand zonder te koken tot de crème dikker wordt. Rol de bladerdeeglapjes iets uit op een beetje bloem. Spoel de vormpjes af met koud water of vet ze licht in. Snijd de deegplakken ruimer dan de vormpjes en leg ze erin. Zet ze op de bakplaat of het rooster en vul ze tot bijna aan de rand met de vanille-citroencrème. Bak ze 10-11 minuten in het midden van de oven tot er kleine bruine puntjes ontstaan. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.voor 4 stuks

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
27 g
vet
53 g
Kcal
635