Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanille panna cotta met rood fruit

Vanille panna cotta met rood fruit

Vanille panna cotta met rood fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 250 ml slagroom (Melkan)
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 250 g aardbeien
  • 100 g frambozen of bramen
  • blaadjes munt of citroenmelisse
  • 4 soufflébakjes of timbaaltjes, ingevet
Voorbereiden
Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Los de suiker op in de warme room en haal deze van de warmtebron. Haal het vanillestokje eruit, schraap met een mesje het merg eruit en roer dit door de room. Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de room. Laat alles enkele minuten afkoelen, roer dan de melk erdoor en schenk het mengsel in de bakjes. Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Dit kan een dag van tevoren.
Bereiden
Maak de vruchten schoon. Stort de panna cotta op bordjes, leg de vruchten eromheen en garneer met munt.Bereidingstijd ca. 20 min. Koelen 3 uur.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
22 g
vet
23 g
Kcal
325