1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanillekwarktaart met kersen

Vanillekwarktaart met kersen

Vanillekwarktaart met kersen product foto
  • Ingredienten:

  • 9 blaadjes gelatine (18 g)
  • 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
  • 4 eetl. kersenjam
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 450 g vanillekwark (Melkan)
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom (Melkan), stijfgeklopt
  • 500 g kersen
  • poedersuiker
  • springvorm 24 cm, ingevet
Voorbereiden
Laat de gelatine weken in ruim koud water. Meng het koekkruim met de jam. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm tot een gelijkmatig geheel.
Bereiden
Verwarm het citroensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme citroensap. Laat dit iets afkoelen tot het lobbig wordt. Meng de kwark met de citroenrasp en de suiker. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor. Schep het kwarkmengsel in de vorm op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder de rand van de vorm. Garneer de bovenkant met kersen. Zet de taart bestrooid met poedersuiker op een schaal.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 640
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie