1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanillerijst met herfstfruit

Vanillerijst met herfstfruit

Vanillerijst met herfstfruit product foto
  • Ingredienten:

  • 120 g dessertrijst
  • 1/2 l volle melk (Melkan)
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 2 eetl. suiker
  • 6 eetl. abrikozenjam
  • diverse soorten herfstfruit zoals blauwe en witte druiven, dunne plakjes peer en appel, gehalveerde dadels zonder pit, gewelde gedroogde pruimen of abrikozen, vijgen, plakjes kiwi etc.
  • 4 eetl. geschaafde amandelen
  • 4 puddingvormpjes of timbaaltjes, inhoud ca. 125 ml, ingevet met olie of omgespoeld met water
Voorbereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing opde verpakking in de melk met hetvanillestokje en de suiker. Verwijderhet vanillestokje nadat de zaadjes eruitgeschraapt zijn. Schep het rijstmengselin de bakjes, strijk het glad met debolle kant van een vochtige lepel, laathet afkoelen en zet het een nacht in dekoelkast.
Bereiden
Stort de rijst op de borden. Verwarmde jam zonder te koken en wrijf dezedoor een zeef. Verdeel de vruchtenrond de rijst en druppel de abrikozenjamerover. Rooster de amandelen ineen droge hete koekenpan goudbruinen bestrooi het gerecht ermee.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 56 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie