1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanilleroomijs met warme bosvruchtentopping

Vanilleroomijs met warme bosvruchtentopping

Vanilleroomijs met warme bosvruchtentopping product foto
  • Ingredienten:

  • 1 potje bosvruchtenjam
  • 12 kletskoppen of dunne wafeltjes
  • 1 l vanilleroomijs
  • 1 spuitbus slagroom (Melkan)
  • poedersuiker
  • enkele blaadjes munt of kerstchocolaatjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 kleine glaasjes
Voorbereiden
Verwarm de bosvruchtenjam zonder te koken.
Bereiden
Leg 4 kletskoppen of wafeltjes op 4 borden. Schep er bolletjes ijs op. Leg daarop weer een koekje met een bolletje ijs en dek af met een koekje. Spuit er een toef slagroom op. Bestrooi het geheel met poedersuiker. Garneer met blaadjes munt of kerstchocolaatjes en met blauwe bessen. Zet de warme topping er in glaasjes bij.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 126 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 835
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie