De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanilleroomijs met warme bosvruchtentopping

Vanilleroomijs met warme bosvruchtentopping

Vanilleroomijs met warme bosvruchtentopping product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 potje bosvruchtenjam
  • 12 kletskoppen of dunne wafeltjes
  • 1 l vanilleroomijs
  • 1 spuitbus slagroom (Melkan)
  • poedersuiker
  • enkele blaadjes munt of kerstchocolaatjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 kleine glaasjes
Voorbereiden
Verwarm de bosvruchtenjam zonder te koken.
Bereiden
Leg 4 kletskoppen of wafeltjes op 4 borden. Schep er bolletjes ijs op. Leg daarop weer een koekje met een bolletje ijs en dek af met een koekje. Spuit er een toef slagroom op. Bestrooi het geheel met poedersuiker. Garneer met blaadjes munt of kerstchocolaatjes en met blauwe bessen. Zet de warme topping er in glaasjes bij.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
126 g
vet
32 g
Kcal
835