1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • mespunt cayennepeper of paprikapoeder
  • 500 g magere hamlappen, in blokjes van 2 cm
  • frituurolie
  • 200 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • 500 g friet
  • 1 krop sla, in kleine blaadjes gescheurd
  • 1 klein flesje vinaigrette of slasaus
  • spiesen
Bereiden
Schep olijfolie, sap en rasp van de citroen, zout, peper, gemberpoeder en cayennepeper of paprikapoeder door het vlees. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie. Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om. Meng intussen yoghurt met knoflook, peterselie, peper en zout. Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 625
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie