Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • mespunt cayennepeper of paprikapoeder
  • 500 g magere hamlappen, in blokjes van 2 cm
  • frituurolie
  • 200 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • 500 g friet
  • 1 krop sla, in kleine blaadjes gescheurd
  • 1 klein flesje vinaigrette of slasaus
  • spiesen
Bereiden
Schep olijfolie, sap en rasp van de citroen, zout, peper, gemberpoeder en cayennepeper of paprikapoeder door het vlees. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie. Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om. Meng intussen yoghurt met knoflook, peterselie, peper en zout. Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
29 g
vet
41 g
Kcal
625