Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g ananasstukjes op siroop (blik)
  • 400 g varkensfilet, in dunne plakjes
  • 4 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. chilisaus
  • 1 eetl. maïzena
  • 250 g mihoen
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
Voorbereiden
Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en basterdsuiker.
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing en chilisaus. Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer het gerecht bestrooid met bosui.bereidingstijd is exclusief 20 min. marineren

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
81 g
vet
21 g
Kcal
615