1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfilet met appel en pruimen

Varkensfilet met appel en pruimen

Varkensfilet met appel en pruimen product foto
  • Ingredienten:

  • 12 gedroogde zwarte pruimen, zonder pit
  • 600 varkensfilet
  • 1 appel, geschild en in stukjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespunt kaneelpoeder
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 750 gram aardappels, geschild
  • 1 pot rodekool
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 15 centiliter vleesbouillon
  • 10 milliliter kookroom
  • 2 eetlepel bosvruchten- of pruimenjam
  • maizena of allesbinder
  • keukengaren
  • aluminiumfolie
Bereiden
Wel de pruimen in warm water. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het aan de brede kant in maar niet helemaal door. Klap het vleesopen tot een lap en bestrooi met zout en peper. Halveer de pruimen of snijd ze iets kleiner. Meng appel, citroensap, pruimen en kaneelpoeder. Leg de vulling op één vleeshelft. Klap het vlees dicht en bind het één keer in de lengte en drie keer in de breedte dicht met keukengaren. Bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Gaar met het deksel schuin op de pan circa 45 minuten. Kook intussen de aardappels en verwarm de rodekool. Leg de varkensfilet in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie, en laat 10 minuten rusten. Verwarm de ovengrill. Bestrijk het vlees aan de bovenkant met appelstroop en zet het 4-5 minuten onder de grill. Voeg de vleesbouillon, kookroom en jam toe aan het braadvocht in de pan. Verwarm en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Verwijder het keukengaren en snijd het vlees in plakken.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 73 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 700
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie