Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfilet met kastanjes en zuidvruchten

Varkensfilet met kastanjes en zuidvruchten

Varkensfilet met kastanjes en zuidvruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram varkensfilet
  • 1 eetlepel arachide
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 125 milliliter appelsap
  • 150 milliliter vleesbouillon
  • 1 steranijs
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 100 gram gekookte kastanjes
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Blus af met de sojasaus en voeg appelsap, vleesbouillon, steranijs en de zuidvruchten toe. Verwarm, leg het vlees er weer bij en stoof zachtjes circa 30 minuten. Voeg de kastanjes toe en stoof nog circa 5 minuten. Verwijder de steranijs. Serveer het vlees in plakken gesneden met de saus eromheen. Lekker met rodekool (pagina 112) en aardappelpoffers (pagina 109).

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
52 g
vet
20 g
Kcal
540