1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfilet met peer en rozemarijn

Varkensfilet met peer en rozemarijn

Varkensfilet met peer en rozemarijn product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram vastkokende aardappels, met schil, schoongeboend, in schijfjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 750 gram varkensfilet, in plakken van ca. 2cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram magere gerookte spekreepjes
  • 5 peren, geschild, in partjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 100 milliliter witte wijn of appelsap
  • 150 milliliter vleesbuillon
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie en bestrooi met zout. Leg ze in een ovenschaal en zet in het midden van de oven. Bestrooi de varkensfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de varkensfilet in 1-2 minuten per kant lichtbruin. Leg het vlees in een tweede ovenschaal. Fruit de uien en de knoflook in het bakvet. Voeg de spekreepjes toe en bak ze even mee. Schep de uien, spekjes en peren bij het vlees. Verdeel de honing erover en bestrooi met de rozemarijn. Voeg de wijn en de bouillon toe aan het bakvet en kook circa 2 minuten. Giet het vocht over het vlees in de ovenschaal en zet het vlees circa 20 minuten in de oven naast de aardappels. Serveer de varkensfilet met de geroosterde aardappels. Lekker met worteltjes, gestoofd met een beetje honing.
Variatie
Neem varkenshaas of ribkarbonade in plaats van varkensfilet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
5
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 670
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie