Varkensfilet met sugarsnaps - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfilet met sugarsnaps

Varkensfilet met sugarsnaps

Varkensfilet met sugarsnaps product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 varkensfiletlapjes van ca. 125 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. sesamolie
  • 1 theel. geraspte gemberwortel
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. sherry
  • 250 g sugarsnaps
  • 1 theel. limoen- of citroensap
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de sesamolie met gemberwortel, rode peper, sojasaus, honing en sherry. Kook dit iets in. Kook de sugarsnaps circa 7 minuten. Leg de varkensfiletlapjes in het sesamoliemengsel en stoof 5-7 minuten per kant tot het vlees gaar is. Giet de sugarsnaps af. Meng er limoenof citroensap door en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er koriander over. Serveer het vlees met de groente.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
19 g
vet
8 g
Kcal
305