1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfiletlapjes met ananas

Varkensfiletlapjes met ananas

Varkensfiletlapjes met ananas product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g varkensfiletlapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 ananas, geschild, in plakken van 1,5 cm
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak de varkensfiletlapjes aan beide kanten goudbruin. Voeg de knoflook en bosui toe en bak deze even mee. Voeg sojasaus en citroensap toe en stoof zachtjes 10 minuten. Verwarm de grillpan. Bestrijk de ananasplakken met de rest van de olie en rooster ze 2-3 minuten per kant. Serveer ze bij het vlees met de saus en strooi er koriander over.
Variatie
Vervang bosui door prei.Druppel een beetje honing over de gegrilde ananas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie