1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfiletlapjes met Doesburgse mosterdsaus

Varkensfiletlapjes met Doesburgse mosterdsaus

Varkensfiletlapjes met Doesburgse mosterdsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 varkensfiletlapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. Doesburgse mosterd
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 eetl. boter
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 kleine prei, in kleine stukken
  • 2 worteltjes, geschild en in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine boogjes
  • 1/4 l kippenbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • allesbinder of maïzena
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper en besmeerhet met een eetlepel mosterd en detijm. Bak het vlees in de boter in circa 7minuten rondom bruin, neem het uit de panen houd het warm. Bak vervolgens in deachtergebleven boter de groenten. Voeg debouillon, wijn, kookroom en de rest van demosterd toe en breng aan de kook tot desaus wat dikker wordt. Bind de saus eventueelmet allesbinder of maïzena. Verdeel hetvlees op een schaal en serveer het met degroenten in de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 265
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie