Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensfiletrollade gevuld met ham en ei

Varkensfiletrollade gevuld met ham en ei

Varkensfiletrollade gevuld met ham en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 varkensfiletrollade van ca. 600 g
  • 250 g schouderham, fijngemalen
  • 4 sneetjes witbrood, gedroogd en fijngemalen
  • 4 eetl. room
  • 1 eetl. mosterd
  • 4 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • eventueel een paar klontjes boter
  • rolladetouw
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de rollade horizontaal in zodat hij opengeklapt kan worden. Meng de ham met brood, room, mosterd en kruiden tot een gelijkmatig mengsel en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de hamvulling over de binnenkant van de rollade en houd daarbij de buitenste randen vrij. Leg de eieren er in de lengte op. Vouw de rollade weer in elkaar en zet hem vast met een paar stukjes rolladetouw.
Bereiden
Verwarm het bakproduct en braad de rollade rondom aan. Leg de rollade in een braadsledeen bak hem verder in circa 40 minuten gaar in de oven. Laat de rollade een paar minuten afgedekt rusten op een schaal. Roer ondertussen het braadvet los met een paar eetlepels kokend water en bind de jus eventueel nog met een paar klontjes ijskoude boter. Snijd de rollade in dikke plakken en serveer met de boterjus.+ 40 minuten oventijd

Voedingswaarde

eiwit
63 g
koolhydraten
20 g
vet
30 g
Kcal
605