Varkenshaas met appeljus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met appeljus

Varkenshaas met appeljus

Varkenshaas met appeljus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 varkenshaasjes
  • 10 kruidnagels
  • 200 ml appelsap
  • 1/2 theel. gedroogde oregano
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 2 appels, geschild en geboord, in plakken van 1 cm
  • appelboor
Bereiden
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom goudbruin. Voeg 50 ml appelsap en de oregano toe en stoof circa 8 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Leg het vlees op een warme schaal, dek af en houd warm. Voeg de rest van het appelsap, 100 ml water, de honing, ketjap en appelringen toe en stoof zachtjes 3-4 minuten. Leg de appelplakken rond het vlees en serveer jus erbij. Verwijder de kruidnagels. Lekker met rodekool met cranberry's en aardappelpuree.
Variatie
Vervang de oregano door tijm of rozemarijn.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
16 g
vet
17 g
Kcal
340