Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met cranberry´s

Varkenshaas met cranberry´s

Varkenshaas met cranberry´s product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 zak cranberry's (ca. 450 g)
  • 100 g suiker of 4 eetl. honing
  • scheutje port, bessenjenever of water
  • 3 grote varkenshaasjes (ca. 1 kg)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g (kruiden)roomkaas
  • 12 plakken parmaham
  • 100 g boter of vloeibaar bakproduct
  • keukengaren
Bereiden
Kook de cranberry's met suiker, een scheutje port, bessenjenever of water circa 5 minuten en laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open zonder ze helemaal door te snijden. Bestrooi de snijkanten met zout en peper en strijk de roomkaas erover. Verdeel daarover een laagje cranberry's. Vouw de varkenshaasjes dicht en omwikkel ze met parmaham. Bind ze op afstanden van 3 cm losjes op met keukengaren. Bak ze rondom 3 minuten in de boter en zet ze daarna in de pan of braadslee 20 minuten in de oven. Laat ze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten en serveer ze in dikke plakken gesneden.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
20 g
vet
33 g
Kcal
575