1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g varkenshaas, in plakken van 3-4 cm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetl. arachideolie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 bakje cherry-/kerstomaten
  • 50 g olijven zonder pit
  • blaadjes basilicum voor garnering
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven. Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee. Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen. Garneer met blaadjes basilicum.
Variatie
• Vervang varkenshaas door kalfsoesters.• Rooster plakken rauwe ham in een droge hete koekenpan krokant en leg deze op de vleesmedaillons.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie