1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met pistache en tuinkruiden

Varkenshaas met pistache en tuinkruiden

Varkenshaas met pistache en tuinkruiden product foto
  • Ingredienten:

  • 2 varkenshaasjes
  • 100 gr pistachenoten
  • 1 eetl. peterselie
  • 1/2 eetl. tijm of 1 theel. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 theel. noten- of arachideolie
  • 50 gr boter of 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 1 theel. honing
  • scheutje witte wijn
  • knolselderij of courgette met salie
  • tagliatelle of aardappelpuree
Bereiden
Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in en bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper. Meng 100 gram grof gehakte pistachenoten met 1 eetlepel gehakte peterselie, 1/2 eetlepel gehakte tijm of 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden en 1 theelepel noten- of arachideolie. Vul de varkenshaasjes met het notenmengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bak de varkenshaasjes in 50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Voeg 1 theelepel honing en een scheutje witte wijn toe aan het braadvet en serveer deze jus bij de varkenshaas. Lekker met gebakken knolselderij of courgette met salie en tagliatelle of aardappelpuree.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie