Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas vindaloo

Varkenshaas vindaloo

Varkenshaas vindaloo product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 95 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g varkenshaas, in blokjes
  • 75 ml blanke azijn
  • 1/2 theel. chili- of paprikapoeder
  • 1 theel. kurkuma of kerriepoeder
  • 1/2 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • mespuntje versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theel. kardemompoeder of 4 gekneusde kardemompeulen
  • 3 eetl. arachide- of wokolie
  • 2 (rode) uien, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 groene pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1/2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml vleesbouillon
  • evt. 4 takjes koriander
Voorbereiden
Meng de vleesblokjes met de azijn en specerijen en laat circa 1 uur marineren.
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee. Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten. Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).
Variatie
• Kook bloemkoolroosjes in water met 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) en het sap van 1 citroen. • Laat de kardemom eventueel weg.

Voedingswaarde

eiwit
44 g
koolhydraten
9 g
vet
11 g
Kcal
315