1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

Varkenshaasje met mosterd-roomsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 2 varkenshaasjes (250-300 g per stuk)
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 25 gram boter
  • 100 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter kalfsfond of vleesbouillon
  • 100 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels grove mosterd of dijonmosterd
  • aluminiumfolie
Bereiden
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en de boter en bak hierin het vlees in circa 15 minuten rondom goudbruin. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk de wijn en fond bij het braadvet en kook zachtjes in circa 10 minuten in (zie ook Over Koken, pagina 25). Voeg de room en mosterd toe en verwarm zonder te koken. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de mosterdsaus. Lekker met aardappelpuree of rijst en broccoli.
Variatie
• Serveer er gebakken oesterzwammen of kastanjechampignons bij, bestrooid met kerriepoeder. • Verpak de varkenshaas in bacon en rooster het vlees in de pan of in de oven, samen met cherry-/kerstomaatjes. • Lekker met groene asperges, bestreken met wokolie en geroosterd in een grillpan, en gedroogde tomaten op olie. • Voeg gebakken blaadjes salie en geroosterde plakken sinaasappel toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie