In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 varkenshaasjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 20 g boter
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 ml witte wijn
  • 6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes
  • 1/2 theel. gedroogde oregano
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper.
Bereiden
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
4 g
vet
28 g
Kcal
425