Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaaspakketje met brie en tijm

Varkenshaaspakketje met brie en tijm

Varkenshaaspakketje met brie en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram krieltjes met schil, schoongeboend
  • 600 gram varkenshaas, in 4 stukken
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 150 gram brie
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • bakplaat, met bakpapier of ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krieltjes circa 8 minuten en giet ze af. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat even rusten. Snijd het vlees in de lengte bijna doormidden en leg de brie en tijm ertussen. Wikkel het bladerdeeg om de varkenshaas en plak de deegnaden dicht met water. Bestrijk het deeg met ei. Leg de pakketjes naast elkaar op de bakplaat en schuif in de oven. Schep de krieltjes in een lage ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout. Zet de schaal in de oven erbij en bak circa 20 minuten. Serveer de varkenshaaspakketjes met de krieltjes en broccoli of haricots verts.
Variatie
Vervang brie door camembert. Voeg stukjes bosui van 2-3 cm toe aan de krieltjes.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
40 g
vet
40 g
Kcal
715