Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 4 eetlepels arachide- of wokolie
  • 500 gram varkenshaas, in blokjes
  • 100 gram pinda\'s, grof gehakt
  • 8 spiesjes of saté prikkers
Bereiden
Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen. Wrijf de ui, rode peper, honing en gemberpoeder fijn in een vijzel of pureer met een staafmixer. Meng er 2 eetlepels olie door en schep het vlees door deze marinade. Laat minimaal 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit een grillpan of ovengrill en rooster het vlees in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Bestrijk tussendoor met de rest van de olie. Bestrooi de spiesjes met de pinda’s. Lekker met een komkommersalade met rode peper en ui.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
3 g
vet
13 g
Kcal
195