1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda’s product foto
  • Ingredienten:

  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 4 eetlepels arachide- of wokolie
  • 500 gram varkenshaas, in blokjes
  • 100 gram pinda\'s, grof gehakt
  • 8 spiesjes of saté prikkers
Bereiden
Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen. Wrijf de ui, rode peper, honing en gemberpoeder fijn in een vijzel of pureer met een staafmixer. Meng er 2 eetlepels olie door en schep het vlees door deze marinade. Laat minimaal 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit een grillpan of ovengrill en rooster het vlees in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Bestrijk tussendoor met de rest van de olie. Bestrooi de spiesjes met de pinda’s. Lekker met een komkommersalade met rode peper en ui.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie