Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenslapjes met gebakken appel en tijm

Varkenslapjes met gebakken appel en tijm

Varkenslapjes met gebakken appel en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 appels, liefst met rode schil, in smalle partjes
  • 2 eetl. citroensap
  • 600 g varkenslapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g boter
  • 750 g aardappelen, geschild
  • 500 g wortelen, geschrapt
  • 1 eetl. gehakte verse tijm
  • 100 ml appelsap
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 eetl. aardappelmeel of allesbinder,aangelengd met water
Bereiden
Besprenkel de appelpartjes met citroensap.Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de varkenslapjes goudbruin en gaar in 15 minuten. Kook intussen de aardappelen en wortelen. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak hierin de appelpartjes met de tijm lichtbruin. Schep de appel uit de pan. Blus het bakvet af met appelsap. Giet de bouillon erbij en kook iets in. Bind de saus met het aangelengde aardappelmeel. Serveer de varkenslapjes met de appel en de saus bij de aardappelen en de wortelen.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
54 g
vet
25 g
Kcal
610