1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensoesters met tapenade en mozzarella

Varkensoesters met tapenade en mozzarella

Varkensoesters met tapenade en mozzarella product foto
  • Ingredienten:

  • 4 varkensoesters
  • 100 gr olijventapenade
  • 100 gr mozzarella, in dunne plakken
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 courgette, in plakken van 2 cm
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, ingekruist
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 400 gr tagliatelle
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de varkensoesters horizontaal. Bestrijk de helften met de tapenade en leg de mozzarella erop. Leg de helften weer op elkaar en wikkel het vlees in de rauwe ham. Leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal of braadslede. Leg de plakken courgette met de tomaatjes erbij of schep ze in een aparte schaal. Meng de olijfolie met de knoflook en besprenkel de groenten en het vlees ermee. Zet beide circa 25 minuten in het midden van de oven. Schakel de oven uit en laat nog 10 minuten staan. Kook intussen de tagliatelle. Schep de courgette en tomaatjes door de tagliatelle en leg het vlees erop.
Variatie
In plaats van varkensoesters zijn ribkarbonades die je insnijdt tot een envelopje of naturel schnitzels ook lekker. Vervang de olijventapenade door rode of groene pesto.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 54 g
  • koolhydraten
  • 82 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 790
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie