Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven

Ingrediënten

  • 750 gram varkensrollade
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 rode uien in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 500 milliliter druivensap
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 kaneelstokjes
Varkensrollade uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. ovenvaste braadpan of braadslede met aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de rollade met zout en peper. Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de rollade goudbruin. Voeg de uien, wortel en rozemarijn toe en bak even mee. Voeg de balsamicoazijn toe en breng alles aan de kook. Giet het druivensap erbij en voeg de pruimen en kaneelstokjes toe. Verwarm totdat het net niet kookt en zet de pan met deksel of de braadslede afgedekt met aluminiumfolie 45 minuten in het midden van de oven. Haal de rollade uit de pan, leg deze op een schaal en zet in de uitgeschakelde oven zodat het vlees warm blijft. Neem de kaneelstokjes uit de pan. Kook het stoofvocht in, voeg zout en peper toe en klop de rest van de boter erdoor. Snijd de rollade in plakken. Serveer met de saus, gekookte aardappels en knolselderij.

Variatie

• Knolselderij in roomsaus: kook 500 gram knolselderij, in blokjes gesneden, 15 minuten in water met zout en citroensap. Giet af en roer er 125 ml demi crème fraîche of kookroom, nootmuskaat, zout en peper door. • Vervang druivensap door appelsap.

    Voedingswaarde

  • Kcal 715
  • Eiwit 55 g
  • Koolhydraten 47 g
  • Vet 32 g