Varkensrollade uit de oven - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram varkensrollade
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 rode uien in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 500 milliliter druivensap
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 kaneelstokjes
Voorbereiden
ovenvaste braadpan of braadslede met aluminiumfolie
Bereiden
Bestrooi de rollade met zout en peper. Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de rollade goudbruin. Voeg de uien, wortel en rozemarijn toe en bak even mee. Voeg de balsamicoazijn toe en breng alles aan de kook. Giet het druivensap erbij en voeg de pruimen en kaneelstokjes toe. Verwarm totdat het net niet kookt en zet de pan met deksel of de braadslede afgedekt met aluminiumfolie 45 minuten in het midden van de oven. Haal de rollade uit de pan, leg deze op een schaal en zet in de uitgeschakelde oven zodat het vlees warm blijft. Neem de kaneelstokjes uit de pan. Kook het stoofvocht in, voeg zout en peper toe en klop de rest van de boter erdoor. Snijd de rollade in plakken. Serveer met de saus, gekookte aardappels en knolselderij.
Variatie
• Knolselderij in roomsaus: kook 500 gram knolselderij, in blokjes gesneden, 15 minuten in water met zout en citroensap. Giet af en roer er 125 ml demi crème fraîche of kookroom, nootmuskaat, zout en peper door. • Vervang druivensap door appelsap.

Voedingswaarde

eiwit
55 g
koolhydraten
47 g
vet
32 g
Kcal
715