Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegan groentetosti

Vegan groentetosti

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gedroogde chilipeper
  • 8 sneetjes PLUS Boeren wit tijger
  • 200g vegan mozzarella
  • 75 g spinazie gewassen
Vegan groentetosti product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Rasp de knoflook en snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook. Voeg na 3 minuten de paprika toe, samen met een snuf zout. Bak 10-15 minuten tot de paprika zacht begint te worden.
  2. 2. Snijd de courgette en aubergine in lange dunne plakken. Verwarm een grillpan en bestrijk de groenten met olijfolie. Grill de groenten aan beide kanten tot je goudbruine grillstrepen ziet. Kruid ondertussen met zout en peper.
  3. 3. Voeg de tomatenpuree, azijn, suiker en chilipeper toe aan de paprika. Bak nog een paar minuten mee. Leg het brood op een plank en besprenkel met olijfolie. Draai de sneetjes om en beleg vier van de sneetjes met de vegan kaas. Leg hierop de courgette, aubergine, spinazie en het paprikamengsel. Top met een laatste sneetje brood.
  4. 4. Verwarm twee grote koekenpannen op middelhoog vuur. Leg de tosti’s voorzichtig in de pannen en bak tot de onderkant krokant is, ongeveer 7 minuten. Draai voorzichtig om en bak totdat de andere kant krokant is. Haal de tosti’s uit de pan, halveer en serveer direct.