Vegetarische bollen met aubergine, olijven en feta - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische bollen met aubergine, olijven en feta

Vegetarische bollen met aubergine, olijven en feta

Vegetarische bollen met aubergine, olijven en feta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 aubergine, in dunne lange plakken
  • zout
  • 4 Italiaanse bollen
  • 100 g tapenade
  • 1 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in brede repen
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in brede repen
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 g zwarte of groene olijven, gehalveerd
  • 150 g feta, in blokjes
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie of basilicum
Bereiden
Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes. Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in een scheutje olijfolie. Pers de knoflook erboven. Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft. Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op. Leg de bovenste broodhelft erop.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
51 g
vet
36 g
Kcal
605