Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische borrelplank met crudités en twee soorten labneh

Vegetarische borrelplank met crudités en twee soorten labneh

Ingrediënten

  • 750 g plantaardige yoghurt
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 150 g cherrytomaten
  • 5 worteltjes
  • 1 ciabatta
  • 2 tl za’atar kruiden
  • 2 tl baharat kruiden
  • 1 citroen
  • 3 el sweet chilisaus
Vegetarische borrelplank met crudités en twee soorten labneh product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de labneh: leg een schone theedoek op een zeef die op een grote kom ligt.
  2. Leg de yoghurt in het midden van de theedoek en vouw dicht.
  3. Zet de kom met yoghurt in de koelkast en laat een nacht of ten minste 4 uur uitlekken.
  4. Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200 graden.
  5. Was de groenten en verwijder indien nodig de kontjes.
  6. Schil de worteltjes. Snijd de radijs in kwarten en de komkommer in smalle reepjes van 10 cm lang. Halveer de cherrytomaten en worteltjes in de lengte.
  7. Bak de ciabatta 8-10 minuten in de oven.
  8. Haal de labneh uit de koelkast en gooi het overgebleven vocht in de schaal weg.
  9. Vouw de theedoek open en schep de labneh in twee kommen of schaaltjes.
  10. Roer kort los.
  11. Maak in een kom met de achterkant van een lepel een richel, zodat de zijkant en het midden iets omhoog gaan.
  12. Besprenkel met za’atar, baharat, zout, extra vierge olijfolie en citroensap naar smaak.
  13. Verdeel de sweet chilisaus over de tweede kom en roer in ongeveer drie rondjes door de labneh. Het is de bedoeling dat er een soort marmereffect ontstaat, met swirls van labneh en sweet chilisaus.
  14. Snijd de ciabatta in dunne plakjes.
  15. Zet de labnehschaaltjes diagonaal tegenover elkaar op een grote plank.
  16. Verdeel de groenten (crudité) en ciabatta eromheen. Serveer direct.