Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische curry

Vegetarische curry

Vegetarische curry product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
  • 250 gram pandanrijst
  • 3 eetlepels wok- of arachideolie
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in reepjes
  • 4 lente-/bosuitjes in schuine stukken van 3-4 cm
  • 1 struik paksoi in brede repen
  • 1-2 eetlepels Thaise (rode) currypasta
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus of ketjap asin
  • 1 blikje lychees
Bereiden
Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel met koud water. Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de paprikareepjes 2-3 minuten. Voeg de bosui en paksoi toe en roerbak circa 2 minuten. Schep de sperziebonen en currypasta erdoor, voeg de kokosmelk en vissaus toe en verwarm zonder te koken. Giet de lychees af en vang het sap op. Voeg de lychees toe aan de curry en doe er naar smaak een beetje sap bij. Serveer met de rijst.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
73 g
vet
22 g
Kcal
545