Vegetarische groentenschotel met rijst - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische groentenschotel met rijst

Vegetarische groentenschotel met rijst

Vegetarische groentenschotel met rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 paprikamix (3 stuks)
  • 1 courgette
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram feta
  • Verse peterselie
  • 50 gram zwarte olijven
  • 200 gram zilvervliesrijst
Bereiden
Pel en pers de knoflook en snijd de rode ui in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de courgette in blokjes. Hak de peterselie grof en verkruimel de feta.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de courgette en de paprika toe. Roerbak het geheel 5 minuten en voeg vervolgens de passata, de helft van de peterselie en de olijven toe. Roer de zilvervliesrijst erdoor en verwarm.
Verdeel de groentenschotel over de borden en garneer met de feta en de resterende peterselie.