Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 milliliter kookroom
  • 200 gram zachte gorgonzola
  • 20 groene lasagnevellen
  • 400 gram diepvriesspinazie ontdooid
  • 1 courgette in lange dunne plakken
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 rijpe trostomaten in plakken
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 200 milliliter kookroom
  • 200 gram zachte gorgonzola
  • 20 groene lasagnevellen
  • 400 gram diepvriesspinazie ontdooid
  • 1 courgette in lange dunne plakken
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 rijpe trostomaten in plakken
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiden
Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op. Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen. Bestrooi met wat zout en peper. Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette. Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus. Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen. Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper. Dek af met de laatste pastavellen. Giet de rest van de kaassaus gelijkmatig erover en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
741 g
vet
35 g
Kcal
760