Vegetarische minestronesoep - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische minestronesoep

Vegetarische minestronesoep

Vegetarische minestronesoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 eetl. gedroogde tijm, salie of rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,5 l kokende groentebouillon, van 2 tabletten of poeder
  • 200 g kleine pastaschelpjes
  • 1 potje witte bonen, afgespoeld (netto 225 g)
  • 300 g verse of diepvries soepgroenten
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de kruiden circa 4 minuten lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof op hoge stand een paar minuten zodat het tomatenvocht wat inkookt. Giet de bouillon erbij en breng het geheel weer aan de kook. Voeg de pastaschelpjes en bonen toe, roer even door en laat alles op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de groenten toe en kook nog 5 minuten mee zodat ze nog wat knapperig blijven. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwijder voor het opdienen het laurierblad.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
54 g
vet
11 g
Kcal
370