Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische taco’s met kastanjechampignons en avocado

Vegetarische taco’s met kastanjechampignons en avocado

Ingrediënten

  • 2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
  • 1 Mespunt Knoflookpoeder
  • 1 Mespunt Gerookte paprikapoeder
  • 2 stuks Avocado
  • 1 bosje Koriander
  • 1 Teen Knoflook
  • 2 theelepel Citroensap
  • 300 gram Oesterzwammen
  • 150 gram Cherrytomaten
  • 100 gram Witte kaas of feta
  • 8 stuks Kleine bloemtortilla's
Vegetarische taco’s met kastanjechampignons en avocado product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak herin de paprikareepjes gedurende 15 minuten. Breng op smaak met zout, peper, het knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder.
  2. Prak de avocado’s in een kom. Hak de koriander fijn en voeg toe. Rasp de knoflook boven de avocado en breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Zet apart tot gebruik.
  3. Snijd de kastanjechampignons in grove stukken. Verwarm een tweede koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de kastanjechampignons goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de cherrytomaten, verbrokkel de witte kaas of feta en verwarm de tortilla’s in de magnetron, oven of een droge koekenpan. Verdeel de avocadopuree over de tortilla’s. Leg de paprikareepjes, kastanjechampignons en cherrytomaten erbij. Garneer met de witte kaas en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 234
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 29 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 3