Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische worteltaart met geitenkaas, pecannoten en tijmhoning

Vegetarische worteltaart met geitenkaas, pecannoten en tijmhoning

Ingrediënten

  • 450 g bladerdeeg
  • 500 g wortels
  • 150 g zachte gerijpte geitenkaas (chevre)
  • 150 g mascarpone
  • 6 takjes tijm
  • 3 el honing
  • 1 ei
  • 75 g pecannoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 tl citroenrasp
Vegetarische worteltaart met geitenkaas, pecannoten en tijmhoning product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de vellen bladerdeeg van elkaar en laat ontdooien.
  3. Schil de wortels en verwijder de uiteindes. Halveer in de lengte.
  4. Verbrokkel de geitenkaas en roer de mascarpone los.
  5. Meng de geitenkaas en de mascarpone samen met 2 eetlepels olijfolie.
  6. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  7. Leg de vellen bladerdeeg met de randjes dakpansgewijs over elkaar, zodat je een grot stuk bladerdeeg krijgt.
  8. Duw de randjes op elkaar en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Vouw de randen een centimeter naar binnen, zodat je een omhoogstaand randje krijgt.
  10. Prik met een vork gaatjes in de bodem en smeer het geitenkaasmengsel erover.
  11. Meng de honing met 4 eetlepels extra vierge olijfolie, de tijmblaadjes, een snuf zout en peper.
  12. Meng de worteltjes met de honingdressing en leg met de bolle kant naar beneden in het geitenkaasmengsel.
  13. Kluts het ei los en bestrijk de randjes met het geklutste ei.
  14. Bak de worteltaart 20-25 minuten in de oven tot de worteltjes gaar zijn en de randen goudbruin kleuren.
  15. Hak ondertussen de pecannoten grof.
  16. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  17. Rooster hierin de pecannoten tot ze beginnen te geuren, maar nog niet verkleuren.
  18. Voeg de pompoenpitten toe en draai het vuur uit zodra de pecannoten mooi verkleurd zijn.
  19. Haal de worteltaart uit de oven en garneer met de citroenrasp, pecannoten en pompoenpitten.
  20. Serveer als bijgerecht of vooraf.