1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Veggie spiesen met kruidensalsa

Veggie spiesen met kruidensalsa

Veggie spiesen met kruidensalsa product foto
  • Ingredienten:

  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 1 bosje radijs
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels olie
  • voor de kruidensalsa
  • 1 bosje munt, zeer fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, zeer fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 lente-bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 8 spiesen
Voorbereiden
Snijd alle groenten in gelijke stukken. Houd de stukken aubergine apart en bestrooi ze met zout. Laat dit circa 30 minuten trekken in een vergiet.
Bereiden
Meng intussen alle ingrediënten voor de kruidensalsa en breng op smaak met zout en peper. Spoel de aubergine af onder koud water en droog in een schone doek. Meng de aubergine met de andere groenten en schep de olie erdoor. Bestrooi met wat zout en peper en rijg de groenten om en om aan de spiesen. Rooster circa 8 minuten om en om op de barbecue en serveer de groentespiesen met de salsa.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie