1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Veldslasalade met paprika en eieren

Veldslasalade met paprika en eieren

Veldslasalade met paprika en eieren product foto
  • Ingredienten:

  • 1 avocado
  • 2 sinaasappels
  • 50 ml mayonaise
  • 2 eetl. dille, vers of diepvries
  • 50 ml yoghurt (Melkan)
  • mespunt kerriepoeder
  • mespunt cayennepeper
  • mespunt zout
  • 1 zakje veldsla (100 g), worteltjes verwijderd
  • 1 gele paprika, in smalle reepjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 6 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd
Voorbereiden
Halveer de avocado, verwijder de pit. Neem het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Pel de sinaasappels dik, zodat ook het wit is verwijderd. Snijd boven een kommetje de partjes uit de vliesjes, vang het sap op. Meng sinaasappel- en avocadostukjes. Roer een dressing van sinaasappelsap, mayonaise, dille,  yog­hurt, kerriepoeder,cayenne­peper en zout en roer het eventueel met een beetje water wat dunner.
Bereiden
Meng alle ingrediënten, op de eieren na, kort voor het serveren en verdeel over de borden. Leg op elk bord 3 halve eieren.Lunch- of bijgerecht
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 255
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie